European professional experiences in gastronomy and catering service
(Experiențe profesionale europene în serviciile din Alimentația publică)
Parteneri:
1. Anglia-Tellus Group;
2. Italia-Sorrento Lingue srl;
3. Portugalia-Associação Intercultural Amigos da Mobilidade;
4. Grecia-C.O.P.A.E. ILIS.
Obiective:
În plan profesional, acest proiect de mobilitate va ajuta un număr relativ mare de elevi -35- din școala noastră să:
-beneficieze de formare profesională de nivel european în domeniul Alimentației,
-își dezvolte/completeze/îmbunătățească competențele, deprinderile și abilitățile profesionale de înaltă calitate în realizarea activităților practice specifice unităților de alimentație, în contextul viitoarei lor profesii;
-cunoască exemple de bune practici în gastronomie, în țări cu tradiție în acest domeniu.
Astfel, nivelul de performanță al participanților va răspunde exigențelor europene ale consumatorilor, în perspectiva integrării lor pe piața muncii.
În plan personal, elevii:
-își vor îmbunătăți competențele de comunicare în limba engleza;
-vor cunoaște și înțelege diversitatea culturilor, limbilor și a valorilor europene;
-își vor forma conștiința identității naționale în contextul european dar și a sentimentului de cetățenie europeană bazat pe înțelegerea și respectarea drepturilor omului, a toleranței și a respectului față de alte popoare și culturi;
-vor căpăta încredere în forțele proprii și interes crescut pentru propria formare.
Stagiile de practica pentru elevi -în vederea formării profesionale –vor avea durata de 2 săptămâni, câte 6 ore pe zi, 5 zile pe săptămână.
Pregatirea profesională se deruleaza în fluxuri de câte 7 elevi pe stagiu, însoțiți de un profesor.
Stagiile de practică vor avea loc în:
Anglia (mai 2015)
Italia (august 2015)
Portugalia (noiembrie 2015)
Anglia (martie 2016)
Grecia (iulie 2016)
7. Certificate dobândite:
- documentul de Mobilitate Europass, emis de institutia noastră și semnat, ștampilat de organizația de primire.
-din partea colaboratorilor noștri, elevii vor primi certificate din care va rezulta durata stagiului precum și gradul de pregătire a elevilor.
La acesta se va adauga, acolo unde este cazul, un certificat de competență lingvistică (ne referim aici la stagiul din Anglia în urma căruia elevii ar putea atinge nivelul B1 dar și la celelalte stagii în timpul cărora elevii vor beneficia de pregătire lingvistica, conform acordurilor încheiate)
8. Responsabilitățile partenerilor:
- selectarea unităților de formare profesională-în cazul nostru, a restaurantelor-în funcție de nevoile curriculare și profesionale ale beneficiarilor,
- asigurarea plasamentelor la unitățile economice stabilite,
- elaborarea unui program de 2 săptămâni în colaborare cu agenții economici identificați -restaurante- dar și a unui program de petrecere a timpului liber al participanților,
- organizarea cursurilor de limbă și pregătirea culturală a beneficiarilor,
- organizarea cazării (în apartamente comune sau la familii), a mesei, a transportului de la și spre aeroport precum și a transportului local,
- derularea activității de tutoring și mentorat, monitorizarea și evaluarea participanților,
- organizarea de programe recreative și educative/culturale,
- completarea certificatelor Europass pe care Colegiul Economic Partenie Cosma le va iniția,
-eliberarea certificatelor care atesta competențele și aptitudinile profesionale, lingvistice și culturale pe care elevii le-au dobândit în timpul proiectului,
-acordarea suportului -logistic, informațional etc-pe toata durata derulării proiectului.